Vleessector actief betrokken bij klimaatconferentie COP30
Het internationale vleessecretariaat (International Meat Secretariat, IMS) is actief betrokken bij de klimaatconferentie COP30 in Belém, Brazilië.
Het internationale vleessecretariaat (International Meat Secretariat, IMS) is actief betrokken bij de klimaatconferentie COP30 in Belém, Brazilië.
Vion heeft dit jaar de Innovatie Award van de Dutch Pork & Poultry Expo gewonnen met het project ‘AI voor een gezonde krulstaart’.
Van 8 t/m 14 september (week 37) is er de Verspillingsvrije Week. Dan gaat een groot aantal partners - waaronder COV - Nederlanders inspireren en activeren om een week lang geen eten weg te gooien.
Met het initiatief Woensdag Gehaktdag binnen De Week van Ons Eten licht Nederland Vleesland de rol van vlees toe in een duurzaam, betaalbaar én gezond voedingspatroon.
In Of Je Worst Lust gaan we op zoek naar feiten achter fabels en laten we mensen met uiteenlopende visies het gesprek aangaan.
Sinds 1 april is Manon Houben voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) én de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV). In een uitgebreid interview met vakplatform Varkens.nl deelt zij haar visie op de uitdagingen en
Vanaf 27°C is het Nationaal Plan voor veetransport bij extreme temperaturen van kracht. Met maatregelen die effectief zijn voor het borgen van het dierenwelzijn bij hitte.
“De Nederlandse voedselmakers zijn niet zomaar een schakeltje, nee: we zijn een anker als het gaat over voedselproductie. Niet alleen voor Europa, maar voor de wereld.” Aldus demissionair landbouwminister Femke Wiersma tijdens de derde editie van het foodevent
Volgens de verwachtingen van het KNMI wordt maandag 30 juni t/m woensdag 2 juli in De Bilt een temperatuur van 27°C of hoger bereikt. Er worden zelfs temperaturen boven de 35°C verwacht. Vanaf 27°C wordt het Nationaal Plan voor veetransport bij extreme
Op 24 juni tekende Minister Wiersma het convenant “Stappen naar een dierwaardige veehouderij” samen met de Dierenbescherming en diverse markt- en ketenpartijen, waaronder de COV.
Uit een verkennende studie van Blonk Consultants blijkt dat de Nederlandse varkenshouderij een lagere CO₂-voetafdruk heeft dan andere grote Europese producenten. De Coalitie Vitale Varkenshouderij (CoViVa) brengt deze uitkomsten actief naar buiten, onder meer
In de politiek botsen meningen regelmatig over de toekomst van de Nederlandse veehouderij, maar juist dat maakt het gesprek waardevol. Zo vinden ook gasten GL/PVDA-kamerlid Laura Bromet en LTO-voorzitter Ger Koopmans.
Tijdens de jaarvergadering van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) op 2 april jl. in Kamerik maakten leden, relaties en vertegenwoordigers uit overheid, bedrijfsleven, ngo’s en pers officieel kennis met de nieuwe voorzitter van de COV: Manon
Het beter benutten van reststromen uit de voedselketen kan een belangrijke rol spelen in de transitie naar een circulaire landbouw. Dat blijkt uit een recente publicatie van Wageningen University & Research (WUR), waarin de mogelijkheden worden verkend om meer
Benutten CO₂-reductiepotentieel regionale industrie vraagt om actie, blijkt uit rapport van de Landelijke Cluster Energie Strategie (LCES) - Cluster 6.
In het weekend van 17 januari 2025 was de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) aanwezig bij de Grüne Woche in Berlijn om met ketenpartners en bij de COV aangesloten bedrijven de veelzijdigheid van de Nederlandse vleessector te laten zien. Centraal