Circulariteit
In alle bedrijfstakken is verduurzaming van productie en zorg voor het milieu een maatschappelijke opdracht. Ook de productie van vlees doet een beroep op natuurlijke grondstoffen. Efficiënt omgaan met water, bodem en energie is een randvoorwaarde. De impact van vleesconsumptie op het klimaat is relatief beperkt en de sector werkt aan het minimaliseren van voedselverspilling.
Dierwaardig
De leden van VleesNL werken aan dierenwelzijn vanuit een integrale ketengedachte: van veevoer en geneesmiddelengebruik tot bedrijfsvoering, transport, slacht en verdere verwerking.
No Waste
De Nederlandse vleessector is een kampioen in circulair werken. In alle schakels van de keten wordt efficiënt gewerkt om voedselverliezen en verspilling te voorkomen. Zo worden tal van reststromen uit het humane consumptiekanaal verwerkt in voer voor onze dieren. Maar ook met alles wat een dier opbrengt - van vlees tot organen en botten - wordt heel zorgvuldig omgesprongen.